Wat kost Loperswol nou precies?

Schapen als bron van Loperswol - ontdek onze prijzen
 
 

Als je overweegt om Loperswol te bestellen voor meer comfort voor je voeten, dan helpt dit artikel je om de prijzen van onze producten goed te begrijpen, zodat je weet wat je kunt verwachten bij het afrekenen.

Alles inclusief zijn dit de prijzen van onze producten:

  • Loperswol €12,95

  • Minipack Loperswol €5,95

  • Multipack Loperswol €58,25.

 
 

Loperswol - 20 gram | €12,95

 
Zakje reguliere loperswol lopen zonder blaren
 

Loperswol is lekker vette wol

Als je Loperswol bestelt, dan kies je voor wol van schapen die erom bekend staan dat ze lekker vette wol hebben: het Texelaarschaap en het Friese Melkschaap.

Het Texelaarschaap: een schaap oorspronkelijk afkomstig van - je raadt het al - het eiland Texel maar nu een van de meest voorkomende schapenrassen in Nederland. Wol van het Texelaarschaap is lekker vet en lekker zacht: eigenschappen die het geschikt maken voor gebruik rondom de voet.

Onze Texelaarwol is afkomstig van de boerderij van boer Theo, in Noord-Brabant.

Biologische wol

Het Friese Melkschaap is een van de paar nog overgebleven melkschapen in Nederland. Het heeft net als de Texelaar ook lekker vette wol. Dit type wol is afkomstig van de boerderij van boer Arno in Overijssel. Deze boerderij van boer Arno heeft het Europese BIO-certificaat zoals dat wordt toegekend door SKAL. Dat betekent dat deze boerderij zich houdt aan alle regels die het BIO-keurmerk voorschrijft. Op een deel van onze zakjes staat daarom rechtsonder op de achterzijde een groen logo met een wit blaadje erin. Dit logo is het officiële Europese BIO-logo.

Biologisch of niet-biologisch: allebei effectief

Nu vraag je je misschien af: is biologische wol beter dan niet-biologische? Het korte en simpele antwoord daarop is nee. In het gebruik en in hoe beide soorten wol aanvoelen, zul je geen verschil merken.

Alle Loperswol is afkomstig van schapenrassen die erom bekend staan dat ze lekker vette wol hebben. En dat wolvet is uiteindelijk waar het om gaat om blaren te voorkomen en bij verschillende soorten ongemak aan je voeten. Daarom hebben we ook voor wol van deze schapenrassen gekozen. Hoe vetter de wol, hoe effectiever deze is om blaren te voorkomen.

 
 

Ieder zakje bevat 20 gram

In een zakje Loperswol zit ongeveer 20 gram schapenwol. Meestal is dit genoeg voor een tocht van ongeveer 10 dagen. Dit is echter wel afhankelijk van factoren als of het veel regent of niet, of het erg warm is of juist niet, of je veel zweet of niet etcetera.

Loperswol - wat plukjes | €5,95

 
Loperswol minipack lopen zonder blaren
 

Handige meeneemverpakking

Voor iedereen die, om wat voor reden dan ook, een beetje wol wil bestellen, kan de minipack uitkomst bieden: een pack van twee minizakjes, met in ieder zakje een goede pluk wol. Een kleine en handige meeneemverpakking, bijvoorbeeld als je nog nooit wol gebruikt hebt tegen blaren en je wil het een keer uitproberen. Of als je een kleine hoeveelheid in je broekzak of tas wil meenemen voor bijvoorbeeld een dagtocht of een paar uurtjes. Of als je iemand anders een keer een pluk wol cadeau wil doen.

Net zo vettig, dus net zo effectief

Omdat de minipack gevuld wordt met dezelfde wol als de reguliere zakjes Loperswol, bevat de minipack ook lekker vette wol van het Texelaarschaap of het Friese Melkschaap. Net zo effectief dus, alleen de hoeveelheid is kleiner.

Loperswol - 6 x 20 gram | €58,25

 
Multipack Loperswol Lopen Zonder Blaren
 

Voor de intensieve gebruiker

Waar de minipack een handige kleine verpakking is, is de multipack juist een handige grote verpakking. De multipack is bedoeld voor de intensieve gebruiker van wol. Bijvoorbeeld als je een tocht gaat lopen van meerdere weken. Of als je te maken hebt met chronisch ongemak aan je voeten. Of als je met een groep gaat lopen en je voor iedereen een zakje wol wil aanschaffen.

Zes halen, maar vijf betalen: 5+1

Als je een multipack bestelt, dan krijg je zes zakjes voor de prijs van vijf. Vandaar 5+1. Een soort sixpack aan wol dus, waarbij het zesde zakje gratis is. Ieder zakje bestaat uit ongeveer 20 gram wol, dus in totaal ontvang je 6 maal 20 is ongeveer 120 gram wol.

Omdat zes zakjes natuurlijk niet in een envelop door de brievenbus passen, versturen we je bestelling in een doosje met een pakketdienst; uiteraard is deze verzending inbegrepen in de prijs.

Zelfde wol, dus net zo effectief

Uiteraard bestaat ook de multipack uit dezelfde wol als de reguliere zakjes en de minipack. Wol dus van de Texelaar of het Friese Melkschaap. Lekker vet, en dus lekker effectief.

Prijzen zijn inclusief alles, wat betekent dat?

Om het bestellen zo overzichtelijk mogelijk te houden, zijn de productprijzen die we op deze website communiceren altijd inclusief alles. Geen kleine lettertjes dus: de prijs die je ziet, is de prijs die je betaalt. Geen verborgen extra’s.

In de prijzen die je op de site ziet, zijn ondermeer de volgende dingen inbegrepen, hier heb je dus verder geen omkijken meer naar:

  • Verzenden: de prijzen op onze website zijn altijd inclusief verzenden. Of je nou in Nederland wil laten bezorgen, of in andere landen binnen de EU: verzenden is inbegrepen en dus gratis. Altijd. Je hoeft dus geen prijzen en voorwaarden van verschillende bezorgdiensten te vergelijken, dat hebben wij al voor je gedaan.

  • Btw: onze prijzen zijn altijd inclusief 21% btw. We brengen de btw bij het afrekenen dus nooit extra in rekening. Dit betekent bovendien dat als je zakelijk bestelt, je deze 21% weer kunt aftrekken bij je aangifte omzetbelasting.

 
 

Bespaar met de standaard korting

Als je twee of meer producten bestelt, krijg je automatisch 10% korting op het totaalbedrag. Daar hoef je verder niets voor te doen: deze korting wordt direct voor je verrekend bij het afrekenen. Let wel even op dat deze 10% korting alleen geldt als je 2 dezelfde producten bestelt. Dus: of twee reguliere zakjes, of twee minipacks, of twee multipacks.

Als je daarnaast in het bezit bent van een extra kortingscode, dan kun je die tijdens het afrekenen ook invoeren. In het plaatje hieronder zie je waar precies. Uiteraard is de prijs ook als je korting hebt inclusief alles, dus inclusief verzending en btw.

Kortingscode invoerveld voor Loperswol - bespaar op de prijs
 

Prijs, én maatschappelijke betrokkenheid

De vraag "wat kost Loperswol?" gaat niet alleen over de prijs. Als je onze producten vergelijkt met die van andere aanbieders van schapenwol of voetwol, dan zijn onze prijzen relatief laag. Om een goede prijs-kwaliteit verhouding te kunnen bieden, kiezen we bijvoorbeeld bewust voor de enveloppen die we gebruiken om je bestelling op te sturen, en voor het versturen van pakketjes via de verschillende pakketdiensten.

Daarnaast kun je bij ons dus terecht voor biologische wol. Ook betalen we onze schapenboeren een eerlijke vergoeding voor hun prachtige product. En werken we samen met een aantal sociale ontwikkelbedrijven, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een groot gedeelte van het maken van de zakjes op zich nemen. Zo proberen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op een goede manier in te vullen.

 
 

Loperswol is supervette schapenwol, een natuurlijk middel tegen blaren en ander ongemak aan je voeten.

 
 

Dit artikel is gewijzigd op:

  • 27 maart 2024

Vorige
Vorige

Wat betekent ten minste houdbaar tot bij schapenwol?

Volgende
Volgende

Hoeveel dagen lopen is het Pieterpad?