Eksteroog verwijderen
Samenvatting eksteroog verwijderen
Een eksteroog kun je laten verwijderen door een podotherapeut of huisarts. Een eksteroog zelf verwijderen kan met likdoornpleisters of een likdoornpen.
Een pluk Loperswol beschermt preventief tegen wrijving en druk, als een schokdemper, en is net zo belangrijk als goede schoenen en voetverzorging
Een eksteroog ontstaat door langdurige druk of wrijving op de voet en kan pijn veroorzaken.
Alternatieve behandelingen en huismiddeltjes zoals tea tree olie en appelazijn zijn niet effectief en kunnen risico's met zich meebrengen.
Eksteroog laten verwijderen
Een eksteroog laten verwijderen, ofwel een likdoorn verwijderen, door een specialist is een effectieve manier om snel van de pijn af te komen. Een podotherapeut of huisarts kan een eksteroog verwijderen met een mesje of freesje, waarbij de verdikte huid zorgvuldig wordt weggehaald.
Zo’n behandeling biedt verlichting van de pijn en bevordert het herstelproces, zodat de huid snel kan genezen. Zorg er na de behandeling wel voor dat je de druk waardoor het eksteroog is ontstaan blijvend vermindert, anders komt het eksteroog natuurlijk weer terug.
Voorkomen van een eksteroog met Loperswol
Voorkomen van een eksteroog doe je door goed passende schoenen te dragen en langdurig lopen op hoge hakken te vermijden. Controleer je voeten ook regelmatig om likdoornvorming te voorkomen.
Gebruik daarnaast een goede pluk Loperswol om je voeten tegen druk en wrijving te beschermen, zodat je geen eksteroog hoeft te laten verwijderen. Omdat het met de hand wordt schoongemaakt, zit Loperswol boordevol wolvet, lanoline Door een goede pluk wol op het eksteroog te leggen, direct op de huid, verminder je direct wrijving en pijn tijdens het lopen, als een schokdemper, waardoor de kans op blaren en eksterogen sterk afneemt.
Wat is een eksteroog?
Een eksteroog, of likdoorn, ontstaat door herhaalde wrijving of druk op specifieke plekken van de voet. Het zorgt voor ongemak en pijnlijke plekken. Eksterogen worden vaak veroorzaakt door het dragen van ongeschikte en te strakke schoenen of hoge hakken.
Eksteroog zelf verwijderen
Met Loperswol kun je een eksteroog niet zelf verwijderen, maar het biedt wel verlichting als je last hebt van een eksteroog.
Als je toch een eksteroog zelf wil verwijderen, dan kan dat op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met een likdoornpleister met salicylzuur. Deze verzacht de huid, waardoor de bovenste laag gemakkelijker te verwijderen is. Ook een likdoornpen met salicylzuur kan helpen, doordat het de huid week maakt, zodat de likdoorn na enkele dagen loskomt.
Wees echter voorzichtig: omdat deze twee middelen de huid week maken, bestaat het risico dat je de huid nog verder kapot trekt bij het verwijderen van de pleister. Heb je diabetes? Behandel een eksteroog dan zeker niet zelf, maar laat dit doen door een specialist om complicaties, zoals onstekingen aan de voeten, te voorkomen.
Eeltpit eksteroog verwijderen
Een eeltpit lijkt op een eksteroog, maar zit meestal dieper in de huid. Het is een verdikking van de huid die vaak ontstaat door overmatige wrijving of druk op een bepaald gebied van de voet door met name wandelen en kan zich ontwikkelen tot een harde, pijnlijke plek. Het verwijderen van een eeltpit kan gedaan worden door een specialist, die de verdikte huid voorzichtig kan verwijderen. Gebruik ook na deze behandeling een pluk schapenwol om te voorkomen dat de eeltpit terugkeert.
Eksteroog verwijderen met alternatieve behandelingen
Online vind je allerlei huismiddeltjes die zouden helpen bij een eksteroog verwijderen. Ons advies: begin er niet aan. Wij beperken ons tot het enige huismiddeltje dat preventief werkt en bewezen effectief is om de druk te verlichten: schapenwol.