Waarom Loperswol helpt bij Hallux Valgus

waarom wol helpt bij hallux valgus
 
 

Hallux valgus of bunion is een vergroeiing van de grote teen. De teen groeit scheef en daardoor kan er een bult aan de zijkant van je voet ontstaan.

Hallux valgus kan flink pijn doen en en soms ook lastig zijn in je schoenen. Vaak is het erfelijk en aangeboren, soms kan het ontstaan door het dragen van te hoge of smalle schoenen.

In dit artikel leggen we uit wat je kunt doen bij hallux valgus en waarom wol goed helpt.

 
 

Hallux valgus

Hallux Valgus, ook wel bekend als een "knobbel aan de grote teen," is dus een aandoening waarbij de grote teen geleidelijk naar buiten toe buigt, richting de andere tenen. Dit kan leiden tot pijn, ontsteking en misvorming van de voet. Voor lopers kan dit een grote uitdaging zijn, aangezien elke stap ongemak en ongemak veroorzaakt.

De rol van Loperswol

Loopwol is een zachte, beschermende en dempende wol die speciaal is ontworpen om drukpunten en wrijving te verminderen. Door Loperswol rondom de knobbel van de grote teen te plaatsen, creëer je een extra buffer die de impact van elke stap verzacht. Dit kan de pijn verminderen en de irritatie van de huid voorkomen.

Hoe gebruik je Loperswol bij Hallux Valgus?

Het gebruik van Loperswol bij Hallux Valgus is eenvoudig:

  1. Reinig de huid: Maak de huid rondom de knobbel voorzichtig schoon en zorg ervoor dat het droog is voordat je de Loperswol aanbrengt.

  2. Plaats de Loperswol: Scheur een klein stukje van de loopwol af en vorm het tot een zacht kussentje. Plaats dit kussentje direct over de knobbel van de grote teen.

  3. Bevestig het kussentje: Gebruik medische tape (hansaplast of rekbaar tape) of een ander geschikt materiaal om de antidruk wol op zijn plaats te houden. Zorg ervoor dat het stevig vastzit, maar niet te strak om de doorbloeding niet te belemmeren.

  4. Ervaar het comfort: Ga voorzichtig op pad en voel hoe de Loperswol zijn magie verricht. Je zult merken dat de druk en wrijving aanzienlijk verminderd zijn, waardoor je weer met plezier kunt lopen.

 
 

Oefeningen tegen hallux valgus

Loperswol kan het ongemak van hallux valgus minder maken, maar vergeet ook niet om oefeningen te doen. Voer deze oefeningen regelmatig uit, bij voorkeur dagelijks, om het beste resultaat te krijgen. Begin langzaam en luister altijd naar je lichaam. Forceer de oefeningen niet als je pijn voelt, maar bouw geleidelijk op. Ga naar een medisch pedicure om meeradvies te krijgen.

  • Teenkrullen: Deze eenvoudige maar effectieve oefening richt zich op het versterken van de spieren die verantwoordelijk zijn voor het stabiliseren van je grote teen. Ga op een stoel zitten en zet je voeten plat op de grond. Krul vervolgens je tenen zo ver mogelijk naar binnen, waarbij je de nadruk legt op het samentrekken van de spieren aan de binnenkant van je voet. Houd deze positie 5 seconden vast en ontspan vervolgens. Herhaal dit 10 tot 15 keer voor beide voeten.

  • Handdoekgrijpen: Deze oefening helpt niet alleen bij het versterken van de spieren rond je grote teen, maar verbetert ook de flexibiliteit en mobiliteit van je voet. Plaats een handdoek plat op de grond en gebruik je tenen om de handdoek naar je toe te trekken. Probeer de handdoek met je tenen te grijpen en laat hem dan weer los. Herhaal deze beweging 10 tot 15 keer per voet.

  • Kuitversterkers: Sterke kuitspieren kunnen de druk op je voeten verminderen, inclusief die op de grote teen. Sta met je voeten op heupbreedte uit elkaar, houd je rug recht en plaats je handen op een muur voor balans. Breng langzaam je hielen omhoog, waarbij je het gewicht op de ballen van je voeten brengt. Houd deze positie een paar seconden vast en laat je hielen dan weer zakken naar de grond. Voer 10 herhalingen uit en bouw geleidelijk op naar meer als je sterker wordt.

  • Voetrol: Deze oefening helpt bij het stretchen en ontspannen van de spieren en pezen in je voeten. Ga zitten op een stoel en plaats een tennisbal, golfbal of speciale voetroller onder je voet. Rol de bal langzaam heen en weer over de lengte van je voetzool. Besteed extra aandacht aan het masseren van het gebied rond je grote teen en de boog van je voet. Doe dit gedurende 2-3 minuten per voet als oefening tegen hallux valgus.

 
 

Loperswol is supervette schapenwol, een natuurlijk middel tegen blaren en ander ongemak aan je voeten.

 
 
Vorige
Vorige

Dit gebeurt er als je elke dag één uur wandelt

Volgende
Volgende

Bewezen: snelle wandelaars zijn slimmer