Dit gebeurt er als je elke dag één uur wandelt

iedere dag wandelen loperswol wandelwol
 
 

Van elke dag wandelen word je super fit, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Als je elke dag minstens één uur per dag wandelt, neemt de kans op het krijgen van diabetes af en vergroot je de kans dat je twee jaar langer in gezondheid leeft.

 
 

Uithoudingsvermogen

Wandelen is een van de gemakkelijkste en meest toegankelijke vormen van lichaamsbeweging. Het kan bijna overal worden gedaan, vereist geen speciale apparatuur en is geschikt voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Door regelmatig te wandelen, verbeter je je cardiovasculaire gezondheid, versterk je je spieren en botten, en verhoog je je uithoudingsvermogen. Bovendien stimuleert wandelen de productie van endorfines, wat zorgt voor een gevoel van welzijn en vermindering van stress en angst.

Regelmatig sporten houdt bovendien hart- en vaatziekten buiten de deur, houdt verschillende kankers op afstand, versterkt je botten en spieren en is ook nog eens een goed middel tegen depressie en angst, aldus Business Insider. Kortom: de kans is groot dat je langer leeft als je veel beweegt. Ecotherapy noemt tijdschrift Elle het.

Gewichtsbeheersing en metabolisme

Als je op zoek bent naar een makkelijke manier om gewicht te verliezen of je huidige gewicht te behouden, dan is wandelen een uitstekende keuze. Door regelmatig te wandelen, verbrand je calorieën, versnel je je metabolisme en versterk je je spieren.

Versterking van het immuunsysteem

Het immuunsysteem speelt een essentiële rol in het beschermen van je lichaam tegen ziektes en infecties. Regelmatig wandelen kan je immuunsysteem versterken en je helpen gezond te blijven. Door je lichaam in beweging te houden, stimuleer je de bloedcirculatie, waardoor immuuncellen efficiënter door je lichaam kunnen bewegen en infecties beter kunnen bestrijden. Het voordeel van elke dag wandelen is dat je het tot een gewoonte maakt. En gewoontes zijn moeilijk te verbreken. Kies dus een vast tijdstip van de dag dat je even een rondje loopt. Als je dat na het eten doet, is het ook nog goed om je bloedsuikerspiegel op peil te houden.

Wil je elke dag lopen, en vind je het prettig om naar iets anders te luisteren dan de vogels? Wandel dan met een playlist of een podcast.

 
 

Verbetering van de mentale gezondheid

Naast de fysieke voordelen heeft wandelen ook een positieve invloed op je geestelijke gezondheid. Het is aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging, zoals wandelen, het risico op depressie vermindert en het algemene welzijn bevordert. Het kan je humeur verbeteren, stress verminderen en zelfs cognitieve functies, zoals geheugen en concentratie, verbeteren.

Als je elke dag één uur loopt, zul je beter slapen, je fitter voelen en zul je over het algemeen vrolijker zijn. Althans, dat wordt beweerd. Goede aanleiding om het uit te proberen, niet? Dus trek je wandelsokken aan, met een pluk loperswol erin om blaren te voorkomen, doe je schoenen aan en ga naar buiten.

 
 

Loperswol is supervette schapenwol, een natuurlijk middel tegen blaren en ander ongemak aan je voeten.

 
 

Onze favoriet

Ontwikkel gezonde routines en houd ze vol met de Fitbit Charge 5. Deze stijlvolle activity tracker meet meer dan alleen je stappen en verbrande calorieën. De dagelijkse herstelscore geeft via Fitbit Premium aan hoe je lichaam herstelt van een workout. Bij een lage score heeft je lichaam meer tijd nodig om te herstellen. Dankzij de EDA sensor krijg je inzicht in je stressbeheersing. Is je score laag? Dan is het tijd voor een ademhalingsoefening om je stress beter te controleren. Dankzij de ECG app maak je ook hartfilmpjes vanaf je pols. 's Nachts meet de Charge 5 hoe lang en diep je slaapt. Je betaalt contactloos met Fitbit Pay en de ingebouwde gps sensor houdt je route bij tijdens het sporten. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Vorige
Vorige

Blaren tussen tenen: tips

Volgende
Volgende

Waarom Loperswol helpt bij Hallux Valgus