Wat te doen tegen blaren op voeten?

 
 

Ben je bang om blaren op voeten te krijgen tijdens een lange wandeling of hardloopwedstrijd? Je bent niet de enige.

Blaren zijn niet alleen pijnlijk, maar ze kunnen ook je humeur behoorlijk verpesten. Maar er is een simpele truc om blaren tijdens het wandelen te voorkomen.

 
 

Het geheim van Nederlandse schapen

Het geheim van Nederlandse schapen zit in de lanoline die in schapenwol aanwezig is. Dit wondermiddel van de natuur is een natuurlijk product dat schapen beschermt tegen vocht en het weer. Wanneer lanoline op de huid wordt aangebracht, werkt het als een barrière die wrijving voorkomt en vocht vermindert, waardoor het de perfecte oplossing is om blaren tijdens het wandelen te voorkomen. Bovendien verzacht lanoline de huid, waardoor deze soepel blijft en de kans op barsten afneemt. Door Nederlandse schapenwol te gebruiken, voorkom je niet alleen blaren tijdens het wandelen, maar houd dus ook je huid gezond en gehydrateerd.

 
 

Loperswol om blaren op voeten te voorkomen

Naast de lanoline dient ook de wol zelf als bescherming tegen blaren. De natuurlijke vezels zorgen voor een dempend effect dat de wrijving vermindert en blaren tijdens het wandelen voorkomt. Schapenwol is ook ademend, waardoor zweet wordt afgevoerd en je voeten droog blijven.

Bovendien kan schapenwol ook worden gedragen in combinatie met andere methoden om blaren te voorkomen tijdens het wandelen, zoals goed schoeisel en goede sokken voor extra bescherming.

Zeg voorgoed vaarwel tegen blaren

Door deze suggesties toe te passen, kun je voorkomen dat je in de toekomst blaren krijgt. Het belangrijkste is om proactief te zijn - neem de nodige stappen voordat je de straat op gaat of aan een nieuwe activiteit begint. Zorg ervoor dat je schoenen goed passen en ingelopen zijn voordat je aan een lange wandeling of hardloopwedstrijd begint. Investeer in goede sokken die nauw om de voet aansluiten. In de sok, direct op de huid, breng je op de plekken waar je dat nodig vindt, een pluk wol aan. Zo ben je goed voorbereid om blaren tijdens het wandelen te voorkomen.

Het is belangrijk om te letten op hete plekken of ongemak tijdens het wandelen. Als je voelt dat zich een blaar begint te vormen, neem dan een pauze en pak het probleem aan voordat het een groter probleem wordt. Bedek de gevoelige huid met een goede pluk wol om verdere wrijving te verminderen en de blaar niet te laten groeien. Dat is een ideale manier om blaren op voeten te voorkomen.

 
 

Loperswol is supervette schapenwol, een natuurlijk middel tegen blaren en ander ongemak aan je voeten.

 
Vorige
Vorige

Zo loop je de Nijmeegse Vierdaagse zonder blaren