Hoeveel dagen lopen is het Pieterpad?

 
 

Het Pieterpad, een iconisch wandelpad dat Nederland doorkruist van noord naar zuid. Het biedt wandelaars een onvergetelijke ervaring en loopt door schilderachtige landschappen, historische steden en natuurlijke pracht.

Benieuwd naar het aantal dagen dat nodig is om het Pieterpad te bewandelen? Dit is hoeveel dagen lopen het Pieterpad je kost.

 
 

Etappes Pieterpad

Het Pieterpad strekt zich uit over 504 kilometer, verdeeld in 26 etappes, of 16 lange etappes of 38 kleine. Dit pad begint in het charmante Pieterburen in het noorden van Nederland en eindigt in het pittoreske Saint-Pietersberg, in de buurt van Maastricht in het zuiden.

Gedetailleerde route-informatie

Elke etappe van het Pieterpad varieert in lengte, van 10 tot maximaal 39 kilometer. Een gedetailleerdere verkenning van deze etappes onthult historische achtergronden van locaties, natuurlijke hoogtepunten en culturele bezienswaardigheden die langs de route te vinden zijn. Denk aan oude kloosters, uitgestrekte heidevelden, kronkelende rivieren en nog veel meer.

 
 

Aantal dagen

Het aantal dagen dat je nodig hebt om het Pieterpad te bewandelen, kan variëren van 18 tot 26 dagen, afhankelijk van je wandeltempo, geplande rustdagen en algemene ervaring. Geniet vooral van deze buitengewone tocht, absorbeer de natuurlijke pracht en omarm de rijke geschiedenis die dit pad te bieden heeft.

Hoeveel dagen lopen is het Pieterpad?

Het Pieterpad is in twee delen opgedeeld. Voor elk deel kun je een boekje met daarin gedetailleerd de etappes kopen - of lenen. Hieronder staan de verschillende etappes met bijbehorende afstanden.

Etappes deel 1

Etappes deel 2

 
 

Loperswol is supervette schapenwol, een natuurlijk middel tegen blaren en ander ongemak aan je voeten.

 
Vorige
Vorige

Wat kost Loperswol nou precies?

Volgende
Volgende

Eksteroog verwijderen