Het Pieterpad: 5 hoogtepunten

pieterpad winsum mooiste etappes loperswol wandelwol
 
 

Wat is er nu fijner dan een prachtige wandeling door de Nederlandse natuur om te genieten van de veranderende kleuren en de frisse lucht?

Als wandelliefhebbers weten we dat er weinig routes zo iconisch zijn als het Pieterpad. Dit langeafstandspad van Groningen naar Maastricht brengt je langs de meest pittoreske plekjes van ons land.

In deze blog nemen we je mee langs vijf hoogtepunten van deze bijzondere wandelroute. Pak je wandelschoenen maar vast in, want dit zijn de 5 mooiste etappes, of hoogtepunten van het Pieterpad.

 
 

Pieterburen naar Winsum (11 kilometer) - Etappe 1

De start van het Pieterpad begint in het charmante Pieterburen, gelegen aan de Waddenzee. De eerste etappe van het pad voert je langs weidse landschappen en schilderachtige dorpjes, zoals Winsum, een van de mooiste dorpjes van de provincie Groningen. Onderweg geniet je van de rust en ruimte van het Groningse platteland en kun je de karakteristieke wierdendorpen bewonderen. Vergeet niet om even stil te staan bij het Zeehondencentrum in Pieterburen, waar je meer te weten kunt komen over deze schattige zeedieren.

Het Pieterpad: Zuidlaren naar Rolde (18 kilometer) - Etappe 4

De vierde etappe van het Pieterpad voert je door het Drentse landschap. Vanuit Zuidlaren wandel je door de groene bossen van het Nationaal Park Drentsche Aa, langs meanderende beekjes en prachtige heidevelden. Het hoogtepunt van deze etappe is ongetwijfeld het mystieke Balloërveld, met zijn hunebedden en wijds uitzicht over de omgeving. Een magische plek die je niet wilt missen!

 
 

Hellendoorn naar Holten (15 kilometer) - Etappe 11

pieterpad sallandse heuvelrug loperswol wandelwol

In het oosten van Nederland wacht een ander juweeltje op je tijdens etappe 11. Deze etappe voert je door het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, bekend om zijn glooiende heuvels, uitgestrekte heidevelden en prachtige bossen. Het uitzicht vanaf de Holterberg is adembenemend, vooral in de herfst wanneer de bladeren hun gouden tinten aannemen. Vergeet niet om te genieten van een welverdiende pannenkoek bij een van de lokale restaurants in Holten na een dag vol wandelplezier.

 
 

Vorden naar Zelhem (16 kilometer) - Etappe 14

Etappe 14 brengt je naar de Achterhoek, een streek bekend om zijn authentieke boerderijen en uitgestrekte weilanden. Het pittoreske Vorden met zijn acht kastelen is het startpunt van deze etappe. Onderweg passeer je kronkelende beekjes en historische landgoederen. In Zelhem kun je de rustieke sfeer van de Achterhoek proeven en genieten van een heerlijk streekgerecht.

pieterpad zuid-limburg loperswol wandelwol

Strabeek naar St. Pietersberg (15 kilometer) - Etappe 26

De laatste etappe van het Pieterpad voert je door het prachtige Limburgse landschap. Vanuit Strabeek wandel je door glooiende heuvels, wijngaarden en langs sfeervolle dorpjes. Het hoogtepunt van deze etappe is natuurlijk de St. Pietersberg bij Maastricht, waar je wordt beloond met een panoramisch uitzicht over de stad en het Maasdal. Hier eindigt je avontuur, met een voldaan gevoel en talloze mooie herinneringen.

Het Pieterpad is een schatkist vol natuurlijke schoonheid en culturele diversiteit. Of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon wilt genieten van de rust en sereniteit van het Nederlandse platteland, deze vijf hoogtepunten zullen je zeker betoveren. Dus trek je wandelschoenen aan en ga op pad, want er is geen betere manier om Nederland te verkennen dan te voet over het Pieterpad.

 
 

Loperswol is supervette schapenwol, een natuurlijk middel tegen blaren en ander ongemak aan je voeten.

 
Vorige
Vorige

Hoe krijg je wandelschoenen snel droog?

Volgende
Volgende

Hoe kom je af van zwemmerseczeem?