De ideale rugzak voor wandelaars: kies de perfecte day pack met deze 3 tips

Wandelaar met een stevige, goede rugzak
 
 

Is er iets beter dan een heerlijke dag wandelen? Wij denken van niet. Maar zo'n dag valt of staat met de juiste rugzak, die comfortabel al je spullen meedraagt. Ben jij, net als wij, al een ervaren wandelaar? Of ben je net pas begonnen? Hoe dan ook - het is ontzettend belangrijk om een fijne rugzak bij je te hebben. 

We zijn zelf dol op wandelen en helpen je graag bij het vinden van de ideale rugzak die aansluit bij jouw wensen. In deze blogpost delen we drie factoren die je niet mag missen bij de aanschaf van een nieuwe daypack. Zo worden al jouw wandelingen in 2024 lekker comfortabel.

 
 

Rugzak kiezen: comfort staat voorop

Het allerbelangrijkste bij het kiezen van een day pack? Comfort. Je gaat er immers heel wat uren mee rondlopen. Een slecht zittende rugzak kan je wandelplezier daarom flink bederven. We snappen dat mannen en vrouwen verschillende lichaamsbouw hebben, en daarom raden we speciale heren- en damesmodellen aan. Hoewel er natuurlijk ook mannen zijn die wat fijner zijn gebouwd en vrouwen met stevige schouders. Extra tip: soms past een unisex-model juist perfect, helemaal afhankelijk van je postuur. Elk mens is anders. 

Herenmodellen kenmerken zich door bredere schouderbanden en een rechtopstaande pasvorm, terwijl damesmodellen vaak smaller zijn bij de schouders en iets korter in de rug. Het is belangrijk om een maat te kiezen die goed bij jouw lichaam past, zodat je tijdens je wandeltochten geen last krijgt van je nek, rug of schouders. Om het juiste model rugzak te kiezen, kun je vaak advies krijgen in een speciaalzaak.

Specificaties:

  • Vakken: een groot vak en een kleiner voorvak, beiden met ritssluiting/ zijzakken van stretch mesh/ gewatteerde laptop- en tablethoes/ interne documenthoes

  • Banden: verstelbare schouderbanden/ compressiebanden aan de zijkant/ afneembare heupgordel

  • Comfort: AirScape™-achterpaneel met schuimruggen voor comfort en pasvorm

  • Afmeting: 48 x 28 x 24cm (Inhoud: 20 liter)

  • Gewicht: +/- 600 gram

  • Kleur: paars

  • Materiaal: 100% polyamide

  • Extra informatie: de tas bevat een interne sleutelbevestigingsclip en een borstband met noodfluitje

Rugzak voor wandelen: de perfecte grootte – let op het volume

Hoe groot moet je day pack zijn? Daar hangt veel van af. Een te kleine rugzak beperkt je, omdat je niet alles kunt meenemen wat je nodig hebt. Een te grote rugzak is dan weer zwaar en onhandig. De meeste day packs hebben een inhoud van 20 tot 35 liter, perfect voor dagwandelingen.

Ga je kort op pad en neem je alleen het essentiële mee? Dan is een rugzak van 20-25 liter vaak genoeg. Plan je een langere dagtocht met meer spullen? Kies dan voor een rugzak van minstens 30 liter. Denk goed na over wat je mee wilt nemen en kies een rugzak die past bij jouw plannen.

 
 
 

Lichter en draagbaar, modieus en gevoerd: onze opvouwbare rugzakken kunnen tot 280 g lichte kleine rugzakken worden opgevouwen. Als de bagage te zwaar is, kunnen we kleine opvouwbare rugzak openen om hem als draagbare bagage te gebruiken

  • het hoofdvak is klein en de vijf binnenvakken zijn beschikbaar De opvouwbare rugzak is 28 liter. De rugzak heeft een externe zak, trekkoordontwerp voor aanpassing van de grootte. Twee zijzakken, een middelgrote zak en een hoofdvak. De krachtige functie van de opvouwbare rugzak kan alle rommelige producten goed worden georganiseerd

Functionele kenmerken: handige extra's

Een fijne rugzak heeft comfortabele en handige features die je tocht beter maken. Let op extra's zoals verschillende vakken voor een goede organisatie, zijvakken voor waterflessen, verstelbare borst- en heupbanden voor stabiliteit, en lussen voor je wandelstokken.

Kies een rugzak van duurzaam en waterbestendig materiaal om je spullen droog te houden, ook bij een onverwachte regenbui. Overweeg een regenhoes en check of de rugzak een goed ventilerend systeem heeft, zodat je rug koel blijft tijdens warme wandeldagen. Niets is zo vervelend als een bezwete rug na een lange wandeling met een zware rugzak achterop. 

En wil je ervaringen van andere wandelaars lezen? Kijk dan op het forum van Reddit, wat ons betreft de meeste info over goed materieel om te wandelen.

 
 
 

Conclusie

Bij het kiezen van de perfecte rugzak voor je wandelavonturen zijn comfort, grootte en handige extra's de belangrijkste factoren om in gedachten te houden. Met speciale heren- en damesmodellen weet je zeker dat je rugzak perfect bij jouw lichaamsbouw past. Kies een day pack met het juiste volume voor al je spullen, zonder overbodig gewicht.

Let op de functionele kenmerken om je dagwandelingen soepel en aangenaam te laten verlopen. Met de juiste rugzak ben je helemaal klaar om te genieten van elk moment van je wandelavontuur, zonder blaren of ongemak.

 
 

Loperswol is supervette schapenwol, een natuurlijk middel tegen blaren en ander ongemak aan je voeten.

 
Vorige
Vorige

De beste wandel apps voor GPX navigatie

Volgende
Volgende

Hoe zwaar is de Nijmeegse Vierdaagse?